Tino Sanandaji talar klarspråk

Före jul gjorde jag lite reklam för Tino Sanandajis kommande bok. Nu är den ute i handeln: Massutmaning. Jag har läst delar av den och mina förväntningar på klarspråk infrias – i den meningen att Sanandaji skriver i egenskap av disputerad nationalekonom och därför håller sig till det som kan beläggas.
Eller som Martin Borgs uttrycker det i ledare i Dalarnas Tidningar: Förslagen i Tino Sanandajis bok kommer att röstas igenom i riksdagen

Tino Sanandaji har precis släppt en bok. Den kommer nog att få lika mycket publicitet i traditionella medier som ridsporten får.
Men du gör bäst i att läsa boken. För den kommer att påverka det svenska samhället under många år framöver.
Sanandajis bok heter Massutmaning, och slog rekord redan innan den var skriven. Han bad sina följare att frivilligt finansiera boken genom crowdfunding och fick in 632 000 kronor.

Ja, och hos Adlibris och Bokus ligger han efter bara några dagar, på bästsäljarlistans förstaplats, alla kategorier.
Det är den väl värd. Sanandaji väjer inte för kunskap, så som riksdag, regering, medier och akademier. För att åter citera Martin Borgs:

Utrikes födda står för ungefär 17 procent av befolkningen och andra generationens invandrare för ytterligare fem procent. Trots detta utgör utrikes födda 53 procent av dem med långa fängelsestraff, 54 procent av de arbetslösa och mottar 60 procent av de utbetalda socialbidragen. 71 procent av Sveriges barnfattigdom finns bland hushåll med utländsk bakgrund, medan 76 procent av medlemmarna i kriminella gäng har invandrarbakgrund.

De flesta välfärdsfrågor domineras nu av migrationens effekter. Etablissemangen vägrar erkänna det och försöker mörka kunskap om utvecklingen. Regeringen och myndigheter vägrar aktivt att ta fram fakta. Mentaliteten liknar Sovjetkommunismens totalitarism och ideologiska utopism.
Ingen som kallar sig liberal eller borgerlig borde kunna acceptera denna mörkläggning.
En mörkläggning som Sanandaji avslöjar och kringgår. En historisk välgärning.

Rulla till toppen