Se inslaget som fick Trump att tala om Sverige

President Donald Trump nämnde Sverige under sitt massmöte på lördagen. ”Ni såg vad som hände i Sverige igår kväll. De tog in ett stort antal [migranter] och har problem som de aldrig trodde var möjliga.”
Enligt SVT har Margot Wallström krävt svar från Trump om vad han menar.
Men svaret vet vi redan. I veckan hade talkshowen ”Tucker Carlson Tonight” en intervju med filmaren Ami Horowitz som gjort en dokumentärfilm där han visar hur det officiella Sverige döljer problem som invandring fört med sig.
Intervjun är så häpnadsväckande att Fox News körde utdrag av intervjun i nyhetssändningarna. Det var förmodligen detta nyhetsinslag som Donald Trump sett och hänvisade till. När han sa ”hände i Sverige igår kväll”, menade han gissningsvis vad som rapporterades om Sverige i nyheterna igår kväll.
Här är inslaget Margot Wallström efterlyser:

(länk till videon på YouTube)
Intressant att se landet skildrat med utländska glasögon.

Rulla till toppen