Veckans citat

Några tänkvärda och några mindre tänkvärda citat i veckans nyhetsflod….

Vi har inte lyckats med ”genusplogningen”

Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) medger att ”jämställd snöröjning” har misslyckats fullständigt.

Att peka ut Trumps väljare som idioter var osmart

Sakine Madon, på Expressens ledarsida om Hillary Clintons valstrategi.

Historiskt har folkstyre bara fungerat när de som velat leda, har lyckats fångat medborgarnas fantasi och förtroende. När de inte har stuckit iväg i värderingar och idéer, som många upplever som främmande. När de har begripit vad deras beslut innebär för vanliga väljare och brytt sig om resultaten. När de inte känt förakt eller till och med skräck för sina uppdragsgivare, medborgarna.

Johan Hakelius i Fokus om att etablissemangen åker på stryk i demokratiska val i väst.

Alla vuxna människor måste kunna lära sig att man inte alltid får som man vill.

Språkröret Gustav Fridolin (MP) vill se mer vuxet agerande i den egna riksdagsgruppen.

Livsmedelsverket hade förbjudit användandet av begreppen ”vinglögg” och ”starkvinsglögg” med hänvisning till EU-regler, och Systembolaget hade därför de facto tvingat företag att ändra sina etiketter. (…) Det stora misstaget hade alltså skett av svenska myndigheter, som i ett år hållit på med dessa regeländringar p.g.a. en misstolkning av EU:s regler. Det är skandalen som borde tas upp!

Edward Blom i sin blogg om svenska myndigheters övernitiska tolkningar av EU-regler.

Rulla till toppen