Afroamerikanskt museum döljer framgångsrika

Nyligen invigde president Barack Obama ett nytt museum med inriktning på afroamerikansk historia och kultur.
Som president är han själv den mest framgångsrike afroamerikanen i USA. Men den som är näst mest framstående i det amerikanska samhällets institutioner är utan tvekan domaren Clarence Thomas som suttit 25 år i Högsta domstolen och blivit en dominerande kraft där. Högsta domstolen har en prestige och betydelse som vi svenskar har svårt att förstå.
Men Thomas nämns knappt i det nya museet om afroamerikaner i Amerika.
Skälet? Han är inte vänster, utan en av domstolens mest konservativa ledamöter.
Precis som gayfrågan kidnappats av extremvänstern har afroamerikanska minoriteten blivit underkastad dessa radikaler. En svart person ska vara vänster, annars räknas man inte. Hur betydelsefull man än är i samhället.
Svarta ska se sig som offer, för de vita, för polisen, alltid och i all evighet. Svarta har inget eget ansvar. Att mordfrekvensen är skyhögt högre än i andra samhällsgrupper, liksom annan kriminalitet, skylls naturligtvis på andra.
Då duger det inte att uppmärksamma en afroamerikan som växte upp i fattigdom, vars förfäder varit slavar, men som övervunnit allt motstånd och blivit en av landets mest framstående jurister, nominerad av Ronald Reagan att bli medlem av den mest prestigefulla och mäktiga institutionen efter presidentämbetet.
Det är tragiskt att minoritetsgrupper inte förstår att de är i händerna på vänsterkrafter som vill hålla dem nere, så att de kan utnyttjas som offer och brickor i ett maktspel för att uppnå politiska syften som inte alls är till minoriteternas bästa.
Se mer: Weekly Standard i At New Smithsonian Museum, Justice Thomas Is an Invisible Man, Circa i Treats conservative Supreme Court Justice Clarence Thomas like a mere footnote, The Hill i Museum’s slight of Clarence Thomas does African American history a disservice.

Rulla till toppen