Hillary Clinton är Amerikas Mona Sahlin

President Obamas justitiedepartement släppte igår kväll, på fredagskvällen inför en av USAs största helger ”Labor Day”, en rad känsliga dokument om Hillary Clintons agerande som utrikesminister.
Det handlar om FBI:s brottsutredning om Clinton brutit mot lagarna kring hemligstämplade dokument, sedan hon använt en privat server för sina mejl som utrikesminister.
Tidigare har FBI-chefen James B. Comey sagt att förre utrikesministern och hennes stab varit ”extremt vårdslösa” i hur man hanterat säkerhetsklassade dokument. Detta i samband med att man beslutat att inte åtala henne, eftersom polisutredningen begränsades av att FBI inte kunnat få tag på alla mobiltelefoner och bärbara datorer som använts.
Hillary Clinton har gjort sig av med bevismaterial. Vad säger det om hennes trovärdighet?
Däremot kan FBI konstatera att ”fientliga utländska aktörer framgångsrikt fått tillgång till personliga mejlkonton för personer som Clinton haft regelbunden kontakt med, och på det viset kunnat komma över mejl sända till och från Clinton och via hennes personliga mejl”.
Att Hillary Clinton säger att hon inte ”kommer ihåg” vad hon gjort, samtidigt som hon förstört bevismaterial, framstår som bedrägligt beteende. Ja, rent av kriminellt. Jämför med Richard Nixon, som inte brände ljudbanden som bevisade att han överträtt lagen, utan överlämnade dem – vilket resulterade i att han fick avgå. Nixon agerade inte kriminellt, han förstörde inte bevis. Men det är vad Hillary Clinton gjort, för att undgå åtal för vårdslöshet med hemliga dokument.
Visst liknar Hillary Clinton och hennes minnesförluster och bortförklaringar de vi lärt oss höra från Mona Sahlin?
Se mer: Weekly Standard i Hillary Signed She Received Briefing on Classified Info, But Told FBI She Hadn’t, nyhetsbyrån Breitbart i
FBI: Hillary Clinton Lost Cell Phones with Classified Emails, CNN i Clinton couldn’t recall, Politico i Someone breached email account on Clinton server, Washington Post i Clinton repeatedly told agents she could not recall specific emails.

Rulla till toppen