Sverige – moraliskt u-land

Akademiker och personer i höga positioner ser sig som en elit som begriper saker och ting så mycket bättre än vanligt folk. Det är därför de inte röstar på Sverigedemokraterna. Det gör bara lågutbildade och lågavlönade.
Men är det så? Eller är det snarare så att folk i vardagen är de som har sunt förnuft, medan de högutbildade är moraliska analfabeter som inte har en aning om hur världen fungerar.
Jag slutar aldrig förvånas över hur korkade professorer och myndighetschefer framstår när de konfronteras med nya situationer de inte är vana vid. Tafatta och villrådiga som femåriga barn.
Ta bara Uppdrag Granskning ikväll. SVT konfronterade den barnläkare och professor som var ledande i att protestera mot och skrämma upp hela migrationsindustrin mot att göra åldersbestämningar av asylsökande ungdomar. Hans agerande har resulterat i att unga män går fria från grov gruppvåldtäkt eftersom de påstår att de är 13-14 år gamla. Bevisen om deras grova våld är glasklara, de har begått våldtäkt. Men eftersom de säger att de är under 15 år går de fria.
Åklagaren gjorde ingen åldersbestämning eftersom fallet var aktuellt just när barnläkaren Anders Hjern begick sitt godhjärtade korståg mot sådana åldersbestämningar.
Anders Hjern har nu på sitt samvete att hans kampanj resulterat i att våldtäktsmän går fria.
Då, minsann. Då ändrar han sig.
Plötsligt kan man göra medicinska åldersbestämningar. Här utdrag ur SVT-intervjun som demonstrerar högutbildades moraliska och intellektuella analfabetism:

SVT berättar för Anders Hjern om fallet i Alvesta där två personer, Fares och Hamid, våldtog 12-årige Aden. Fares och Hamid hade uppgett för Migrationsverket att de var 15 år. Men den tandröntgen som åklagaren begärde visade att de sannolikt var minst 19,2 år gamla.
– Jag tycker att att man har rätt att ställa andra krav på åldersbedömningar som görs hos personer som har begått brott.
Så du menar att om man har begått ett brott så är det okej med tandröntgen?
– Ja, då måste man använda de metoder som finns.
Men varför är det okej där?
– Därför att då är situationen en annan. Man har begått ett brott.
Även handledsröntgen som du också har förkastat?
– Ja, alltså i det läget så blir situationen en annan och då får man använda de metoder som stor till buds.

Vilken intellektuell gigant! Låt oss sammanfatta professorns moraliska resonemang: Det är med tand- och handledsröntgen medicinskt omöjligt att göra åldersbestämningar av asylsökande, det är ju så synd om dom. När dessa vuxna män därför placeras med barn och våldtar dem, då har de begått brott. Då blir det plötsligt medicinskt möjligt att göra åldersbestämning.
Vilket intellektuellt och moraliskt u-land Sverige är i vissa kretsar. Där bland dem med fina titlar, mycket makt och hög prestige.

Rulla till toppen