Veckans citat

Några tänkvärda citat ur medieflödet:

Oroar man sig över valutgångar bör man nog inte vara politiker.

Sara Skyttedal, KD, i Dagens Nyheter

Det hon vill se är att polisen sätter stopp för skjutningarna, stenkastningen och ungdomsbråken i förorterna, för annars kommer extremisternas inflytande att öka i takt med otryggheten.

Zeliha Dagli, boende i Husby intervjuas för Svenska Dagbladet

Regeringen har saboterat rot- och rutsystemet på två sätt. Socialdemokraterna gick till val på att halvera taket för rutavdrag från 50.000 kronor per person till 25.000. Sedan genomfördes detta samtidigt som rotavdraget minskade från 50 till 30 procent av arbetskostnaden. Ny statistik visar att försämringarna slår ut företag.

Tobias Wikström i ledare i Dagens Industri

I en studie av Washington Post kom man fram till att Donald Trumps väljarstöd var som starkast i just de valdistrikt där dödligheten bland vita ökat. Under Trumps kampanj har han konsekvent besökt just de avkrokar dit presidentkandidater sällan orkar resa – bortglömda, övergivna fabriksstäder, platser där den ekonomiska återhämtningen aldrig märktes.

Reportage i Dagens Nyheter

Totalt såg 33,7 miljoner tv-tittare Hillary Clintons tal på demokraternas konvent i torsdags. Trump hade en vecka tidigare 34,9 miljoner tittare när han talade på republikanernas konvent.

TV-statistik återgiven i Hollywood Report

Rulla till toppen