Obama flinar och skämtar om Münchenattacken

Den amerikanske presidenten tycks inte längre orka med nya terrorattacker, utan börjar tänka på annat. När han kommenterara fredagkvällens attack i München när nio dödades av iransk attentatsman börjar han flina och skämta om familjeangelägenheter. Daily Mail/Reuters rapporterar i Grinning Obama JOKES during statement on Munich carnage.
Via länken finns video som visar hur journalisterna också skrattar högt med Obama.
För mig är det ett nytt exempel på hur världsfrånvända etablerade politiker är. De lever inte i samma verklighet som folk. De har mentalt lämnat oss andra för att sväva på de rosa, utopiska molnen där allt är frid och fröjd.
Bara en timme innan hade Obama vid en annan presskonferens anklagat Trump för att svartmåla verkligheten. CNN rapporterar i Obama: Trump’s doom-and-gloom doesn’t match reality.
Förmodligen var det för att bevisa att allt inte är så illa ändå, som Barack Obama tycke han skulle skratta och skämta när han kommenterade att barn blivit skjutna i München. Och de lydiga journalisterna skrattar med.
Det finns en växande klyfta i synen på verkligheten mellan etablissemangen, som alltid bortförklarar och blundar för den negativ utvecklingen, och befolkningarna som i allt högre utsträckning känner oro och ilska över våld och extremism.
Obamas skratt medan barn skjuts ihjäl är i sanning en talande bild över sakernas tillstånd sommaren 2016…
Av någon anledning kommer jag att tänka på franska drottningen Marie-Antoinette, som när det rapporterades att de fattiga inte hade bröd att äta ska ha undrat, “varför äter de inte bakelser?”

Rulla till toppen