George W Bush tillbaka efter Dallasdåd

Barack Obama ursäktar dem som angriper polisen i våldsamma demonstrationer och fortsätter därmed att splittra landet. Inför besöket i Dallas, där fem poliser skjöts ihjäl förra veckan, har Obama bett förre presidenten George W Bush att delta. Detta för att skapa den dignitet och anständighet som Obama själv inte längre kan frambringa.
Tidigare har Bush så som tidigare president bara framträtt offentligt i samband med årsdagen av 11 september 2001 och till minne av dödade vid andra terrorattacker.
Nu behöver Amerika någon som kan representera landet när minnet av de döda poliserna i Dallas ska hedras.
Stanfordforskaren och kolumnisten Thomas Sowell är inte nådig mot Obama, “Black lives matter”-aktivisterna och medierna i ny krönika, The War on Cops:

Ska vi börja bestämma vem som har rätt och fel på bas av hudfärg? Vi hade en lång historia av sådant i den segregerade södern. Bekämpar vi rasism idag eller vill vi bara flytta initiativet under nytt ledarskap?
Ingen ska tro att detta hjälper det svarta samhället. Ökningen av mord över hela landet som en efterföljd av den anarki som skapats efter upplopp mot polisen har resulterat i en oproportionerligt antal svarta liv har släckts.
Men för antirasist-aktivisterna betyder egentligen inte svarta liv något i jämförelse med deras möjlighet att få publicitet, makt, pengar, röster och vad annat som ligger i deras intresse.
Massmedierna spelar en stor och i huvudsak oansvarig roll i att skapa och upprätthålla en giftigt rasistisk atmosfär som har kostat livet för flera poliser runt om i landet.

Ja, aktivisterna gör via stor mediauppmärksamhet, enskilda fall och undantag till regel. Dessa olyckliga och orättfärdiga fall av övervåld från enskilda poliser kan och ska inte ursäktas. Men det är lögn att påstå att de är något annat än unika undantag. Fler vita dödas av polis än svarta.
En del invänder att antalet drabbade svarta är betydligt större än deras andel av befolkningen. Men då bortser man från att svarta är kraftigt överrepresenterade bland dömda för mord och grovt våld än vita, spansktalande, asiater med flera. Att fler kriminella kommer i kontakt med polis än laglydiga är knappast förvånande.
Om svarta liv räknas, borde aktivisterna reflektera över att de allra flesta svarta dödas av andra svarta. Faktum är att andelen vita och spansktalande som dödas av polis är större än andelen svarta som dödas av polis.
När känslor har piskats upp har det politiska ledarskapet en central roll i att överbrygga motsättningar och lugna ner stämningarna. Barack Obama har gjort motsatsen genom att visa förståelse för upprördheten och utan att redovisa fakta om att verkligheten inte är så rasistisk som det påstås.
Nu tvingas Obama vända sig till sin företrädare för att kunna skapa auktoritet i presidentskapet.
Det är en sorglig utveckling.
Se mer: CNN i Obama and Bush to speak Tuesday at Dallas memorial service for fallen police officers, Samtiden i USA: fler vita dör vid polisingripande.

Rulla till toppen