Ny IS-attack i sociala medier

På lördagskvällen släpptes via sociala medier ett nytt propagandatal av terrorsektens talesperson Abu Mohammad al-Adnani där han uppmanade till attacker under ramadan. En person som påstår sig komma från Stockholm har deltagit i den samordnade stödaktionen, rapporterar Expressen.
Den i Syrien kidnappade journalisten Magnus Falkehed, som lyckades bli fri 2014, reagerar starkt på uppgifterna. Han påminner oss om hur nära det är till nästa terrorattack när han skriver, IS-sympatisörer finns i alla Europas länder:

[D]et fanns – och finns – ett problem: mängden av terrorister! Mängden är av en hittills aldrig skådat slag. Lördagens samordnade stöd till IS i sociala medier är ännu ett bevis på att IS-sympatisörer finns i praktiskt taget alla Europas länder. Ingen säkerhetstjänst i världen kan helt värja sig från en sådan anhopning av hjärntvättade mördare.
I dag krävs varken intelligens eller ens färdighet för att bli terrorist. En av de franska terroristerna som mördade en kvinna i en bil i samband med Charliedåden lyckades inte göra mer skada än så. Han var så fumlig att han sköt sig själv i benet och blev arresterad av polisen efter att ha ringt efter ambulans. Terroristens advokat jämförde senare sin klients intelligens med ”ett tomt askfat”.
Tyvärr sitter det just tusentals och åter tusentals ”tomma askfat” och tittar på den typen av propagandavideor som publicerades under lördagskvällen.

Man kan fråga sig varför Europa har låtit sig infiltreras och utan eftertanke tillåtit att riskerna för islamska terrorattacker fått växa sig allt större. Varför har vi låtit den muslimska världens våldsamma problem bli också vårt problem? Frågor att grunna på denna varma försommarsöndag.

Rulla till toppen