Toppsossarnas lyxliv

Expressens Michael Syrén har gjort ett slagkraftigt reportage om hur tidigare socialdemokratiska politiker lever idag. Med ”Internationalen” i bakgrunden visas lyxvillor, snabba sportbilar och mångmiljonsinkomster. Det hade varit vass satir — om det inte bara varit en rak rapportering av fakta. Se video: Toppsossarna lever i dag ett liv långt ifrån sina tidigare väljare.
Mest absurt blir det när Syrén knackar på dörren till herrgården där förre statsministern bor, och Göran Persson (S) genom en stängd dörr skriker:
— Nej, nu ringer jag polisen.
På bilden ovan syns villa för 31 miljoner inköpt av förre näringsministern Björn Rosengren (S) för några år sedan.
Jag har inget emot att människor tjänar pengar. Men när de själva försvårat för andra att göra detsamma genom att som politiker höja skatter och genom att hycklande påstå att de är för jämlikhet och under årtionden velat påskina att de är godare människor än borgerliga personer, då blir det intressant att avslöja deras förljugenhet.

Rulla till toppen