Svensk skolavslutning blir laglig i Sverige

Under många år har det varit förvirring kring om det är tillåtet att ha skolavslutning i en kyrka, så som det alltid var förr. Många har hävdat att det inte är tillåtet eftersom någon från ett annat land kan bli kränkt av att skolavslutning firas på traditionellt svenskt vis. Det svenska ska enligt ”antirasismen” bort, raderas, dumpas.
Men nu, till slut efter 10-20 års velande, har riksdagen tagit sig samman. Utbildningsutskottets majoritet har sagt ja till att vissa konfessionella inslag kan tillåtas när skolorna ordnar avslutning i en kyrka.
Tänk att detta har varit en kontroversiell fråga där etablissemanget hummat och mumlat och inte velat ta ställning. Det är ett glasklart exempel på det total förakt för svenska folket som finns inom olika etablissemang i myndigheter och politik. Först efter folkvandringens kaosartade händelser i vintras får man ”tummen ur” och inför det som borde varit självklart från första stund när någon ifrågasatte om svenska normer och traditioner ska vara tillåtna i Sverige.
Detta förakt för Sverige har inte försvunnit, men är på defensiven. Det är viktigt att inte låta denna galenskap få övertag igen.
Se mer: Världen idag i Ja till religiösa inslag vid kyrklig skolavslutning, Hallands Nyheter i Skolavslutning i kyrkan lagfästs, Metro i Riksdagsbeslut: Skolavslutning i kyrkan blir lagligt

Rulla till toppen