Hatet mot Sverige sprids med skattepengar

Dagens Nyheters ledarredaktion har börjat se hatet mot Sverige och det svenska. Erik Helmerson drar en slutsats som ligger utanför medievänsterns åsiktskorridor, Låt oss sluta hata oss själva:

Den demokratiska världen är förstås överlägsen den odemokratiska. (…) Eftersom vi uppfostrats att undertrycka alla former av nationalism och chauvinism vill vi inte erkänna att vi under de senaste seklen har skapat samhällssystem som är bättre än några andra.

Tänk att DN nu slår fast att Sverige, Europa och västvärlden är bättre än Mellanösterns barbarism. Det är ett välkommet framsteg. Skälet till detta är dock att hatet mot Sverige nu blivit så uttalat och organiserat att det knappast går att undvika att antingen ställa upp på det eller ta avstånd. Det organiserade hatet mot Sverige finansieras dessutom med våra skattepengar.
Det av Stefan Löfven i fjol invigda Segerstedtinstitutet i Göteborg spyr ut hat mot Sverige och demokrati, medan man ursäktar terrorism och massmord.
I Göteborgs-Posten skriver Bawar Ismail, Sluta ursäkta terroristerna:

I debatten om våldsbejakande extremism tycker Segerstedtinstitutet att det saknas fokus på ”rasism och rasifiering” och ”socialt arbete”. Det är häpnadsväckande slutsatser. (…) I många fall har de som begått terrorbrott i väst kommit från en privilegierad bakgrund.

Med skattepengar får islamistisk terrorism ursäktas och bagatelliseras medan den svenska demokratin hånas och förlöjligas.
Hur är detta möjligt? Hur kan riksdagspartierna tillåta detta? Vi har självutplånande politiker som uppenbarligen skäms över våra demokratiska, fredliga och civiliserade värderingar. Är de verkligen representativa för väljarkåren? Jag tror inte det. Segerstedtinstitutet måste läggas ner. Det är infiltrerat av jihadistkramare. På sådana ska inte skattemedel slösas.
Det är tragiskt att Torgny Segerstedts namn och modiga kamp mot förtryck nu smutsas ner av terroristsympatisörer och förnekare av den islamistiska fundamentalismens brott mot mänskligheten.
Se mer: G-P i Forskare bojkottar nya Segerstedtinstitutet, Borås Tidning i Akta er för (S)egerstedtinstitutet.

Rulla till toppen