Economist: Trump ökar

Inför nattens viktiga primärval i Florida, Ohio med flera delstater publicerar Economist en ny mätning som visar att Donald Trump nu har stöd av 53 procent av republikanska väljare, Trump breaks 50% in national support for the first time. De övriga kandidaterna tappar mark trots intensiva reklamkampanjer.
Väljarna säger också att partietablissemanget ska stödja Trump om han nomineras. Bara 13 procent tycker man ska vidta andra åtgärder, som att ställa upp en tredje kandidat. Det resultatet är en rak höger i ansiktet på Mitt Romney och andra ur etablissemanget som antytt att de inte kan stödja Trump under höstens valrörelse.
Som sagts i bloggen sedan 29 februari: Donald Trump vinner nomineringen. Något exceptionellt måste hända för att Trump inte ska vinna, som att extremvänstern dödar honom. Hatet på vänstersidan är nu så våldsamt, och det backas upp av medierna, att det är på väg att kantra och hamna utanför demokratins ramar.

Rulla till toppen