Clinton-tekniker får immunitet för att vittna

Det som kan fälla Hillary Clinton inför presidentvalet är att hon blir åtalad för vårdslöshet med säkerhetsklassade dokument. Detta eftersom hon som utrikesminister satte upp en egen server i sitt hem utan de säkerhetsarrangemang som lagen kräver. Om hon åtalas kan hon dömas till villkorligt fängelsestraff, så som domstol gjorde med CIA-chefen Petreaus för några år sedan. Om hon åtalas är hon körd som presidentkandidat.
Idag avslöjas att FBI har givit immunitet från straff för den tekniker som Clinton anlitade för att underhålla servern, om han berättar sanningen. Wall Street Journal rapporterar, Former Clinton Staffer Granted Immunity In Email Probe:

Bryan Pagliano har varit av stort intresse för FBI och kongresskommittén som utreder mejlservern hos Clinton. Hittills har Pagliano hävdat sin rätt att inte behöva vittna mot sig själv (”Fifth Amendment”). Nu avslöjas att justitiedepartementet beviljat immunitet för denne medarbetare.

Förhör ska redan genomförts. Frågan är om justitiedepartementet vågar åtala en ledande presidentkandidat. Men det är ändå en uppenbar belastning för Clinton att vara misstänkt i en brottsutredning mitt under valrörelsen.

Rulla till toppen