Palestinska ledare bejakar knivmord på civila

Svenske utrikesministern Margot Wallström har gjort uttalanden som tolkas som stöd för palestinska knivattacker på civila israeler. Nu har hon ändrat sig och tar avstånd från knivdåden, rapporterar Ekot:

— Alla måste fördöma knivdåden. Det är inte mera våld som behövs i Mellanöstern, utan vi måste förhindra våld mot civila. Det här är förstås avskyvärda dåd, säger Margot Wallström till Sveriges Radios korrespondent i Bryssel.

Men inga palestinska ledare fördömer våldet. Man hyllar istället gärningsmännen som hjältar när de dödat någon på väg hem från jobbet eller livsmedelsbutiken.
Om Margot Wallström menar allvar med sitt prat, borde hon omedelbart stoppa alla utbetalningar av det miljardregn i bistånd som Sverige öser över de palestinska organisationerna.
Om svenska myndigheter fortsätta att betala ut bistånd till organisationer som vägrar ta avstånd till mord på civila, bara därför att de är judar, kan det inte tolkas som något annat än att den svenska regeringen stöder detta våld.
Någon gång måste S-MP-regeringen göra annat än snacka strunt. Stöder man terroristerna eller inte? Det tydligaste svaret får vi om skattemiljarderna fortsätter strömma till Fatah och andra palestinska organisationer. Då är svaret från Socialdemokratin och Miljöpariet, ”ja, vi stöder mördandet”.
Pengaflöden talar klarspråk.

Rulla till toppen