Clinton: kvinnor som sviker hamnar i helvetet

Det hettar till också inom demokratiska partiet i amerikansk politik. Hillary Clinton har stora svårigheter att vinna stöd bland yngre vänsterkvinnor, som föredrar socialisten Bernie Sanders. Under ett valmöte i helgen sa Bill Clintons utrikesminister Madeleine Albright: ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra!” Hillary applåderade jämte henne på scenen.
Dagen innan hade en annan framträdande feminist hånat de unga kvinnor som inte stödjer Clinton för att vara okunniga och obegåvade. New York Times rapporterar:

Gloria Steinem, en av de mest kända feministerna i landet, gick längre på fredagen i en tv-intervju. Hon menade att kvinnor blir mer politiskt aktiva när de blir äldre och förklarade yngre kvinnors stöd för Bernie Sanders med att de jagar yngre män.
— När du är ung tänker du, ’var är pojkarna? De är hos Bernie’, sa Steinem.
— Oh, om jag sa att ’de är med Bernie eftersom det är där pojkarna finns’ skulle du slå ner mig, svarade programledaren, komikern Bill Maher.

Jag undrar om det är en smart feministisk strategi att håna yngre kvinnor för att de inte går i ledband med familjen Clinton.
I Fox News förklarar kolumnisten Charles Krauthammer:

— Jag tror det handlar om den radikala förändring som skett i kvinnors ställning de senaste 25 åren. Albright, 78, och Steinem, 81, är från en generation då det verkligen fanns ett glastak för kvinnor (…) Men det har radikalt förändrats. Så de talar som pionjärer och försöker skämma ut unga kvinnor genom at anklaga dem för gendersvek.
— När man tittar på vallokalundersökningen i Iowa är det häpnadsväckande att av alla kvinnor mellan 17 och 29 stödde hela 70 procent Bernie Sanders framför Hillary. Och det beror på att dessa kvinnor inte oroar sig över jämställdhet, utan över en stagnerande ekonomi: kan jag få ett jobb, kan jag betala mina studielån? Sanders erbjuder de unga ett slags Utopia där allt är gratis och ingen behöver betala. Det budskapet är mer attraktivt än krav på jämställdhet.

Visst är det underhållande när krig råder mellan vänsterutopi och vänsterfeminism?

Rulla till toppen