Utöka ID-koll med visumkrav

När det visade sig att största delen av de asylsökande som anlände till Finland under december kommer med båt från Travemünde, vidtog myndigheterna åtgärder. Hufvudstadsbladet rapporterar, Visumkrav satte stopp för flyktingar från Tyskland:

Den nya flyktingvägen från Europa till Finland med färja från Travemünde har spärrats av efter att de finska myndigheterna uppmanade rederiet Finnlines att utöver pass också kräva giltiga visum av de asylsökande som steg ombord.

Sverige borde införa samma regler. Snacket om att asylrätten skulle beskäras är struntprat. Ingen som kommer från Danmark och Tyskland behöver fly för sina liv därifrån. Man behöver inte asyl i nya länder när man redan befinner sig i ett fredligt land.
Om regeringen menar allvar med att ha ordning och reda borde man snarast följa det finska exemplet.

Rulla till toppen