Donald Trump triumferar inför jättepublik

Igår kväll höll Donald Trump valmöte i den lilla staden Lowell (stor som Borås) och sportarenan var fullpackad med folk trots att man fått köa länge utanför i minusgrader. Till och med Washington Posts utsände är chockad och imponerad av den massiva folkliga uppslutningen till ett vanligt politiskt möte, Trump’s Massachusetts rally is absolutely mind-boggling. Tänk ett politiskt möte i Borås med denna publik, en kylig måndagkväll:

Den utsände undrar om dessa människor inte kommer att gå till valurnorna, så som mantrat lyder från medievänstern.
Fler och fler börjar förstå att det ligger något nytt i luften, såväl i USA som Europa och Sverige. De gamla etablissemangen har fullständigt gjort bort sig och uppvisat en häpnadsväckande inkompetens och handlingsförlamning. De är helt enkelt inte värda att få nytt förtroende.
Om detta diskuterar Bill O’Reilly och Charles Krauthammer i Fox News, med analys på en helt annan nivå än den vi får i svenska TV-program:
.
Lägg märke till Krauthammers analys om Ryssland. Trots att Obama fjäskat för Ryssland, dragit tillbaka USA:s engagemang i världen har Ryssland fört upp USA på lista över hot mot Rysslands nationella säkerhet.

— Det bevisar att svaghet producerar förakt och fientlighet.

Exakt. Relationerna i världen var bättre under Bush, just därför att han inte la fingrarna emellan och var beredd att använda militär makt. Med Bush hade inte det vakuum uppstått i Mellanöstern som skapade IS och den folkomflyttning som nu sker till Europa.
Amerika vill välja motsatsen till den svage president man nu har. Donald Trump framstår som Obamas motsats och det gör honom attraktiv. Men som Krauthammer påpekar har Trump inte lämnat några specifika policydokument om vad han tänker göra. Frågan är om ilskan och uppgivenheten med Obama lyfter Trump hela vägen till Vita huset.

Rulla till toppen