Obama erkänner: krig mot terrorism

I natt tvingades president Obama hålla tal där han sa att han är emot terrorism och bekämpar den. Amerikanska folket har i opinionsmätningar visat att de anser presidenten passiv mot terrorismen och lämnar landet utan försvar. Därför använde han perspektiv som president George W Bush stod för, men som Obama hittills vägrat se. Exempelvis har Obama vägrat tala om “krig mot terrorismen”. I natt erkände han att det handlar om just detta.
Men han har fortfarande mentala låsningar. Obama har ännu´inte tagit orden “islamisk extremism” i sin mun. Istället talar han om strängare vapenlagar. Det bevisar att Obama inte förstår verkligheten utan lever i utopier och önsketänkande. Det är allvarligt när det som borde vara världens mäktigaste ledare befinner sig i en låtsasvärld och inte ser realiteterna.
Bush ansåg att kriget mot terrorismen skulle föras i Mellanöstern, på deras hemmaplan så att vi slapp föra det på våra egna gator. Obama tappade helt enkelt bollen när han tog över makten från Bush. Obama drog tillbaka trupperna från Mellanöstern och öppnade därmed fältet fritt för extremisterna. De kunde stärka sina positioner till den grad att de nu börjat föra kriget i väst. Attacker som de i Paris och San Bernardino kommer att upprepas. Antalet terrorister i väst är nu så många att ingen säkerhetstjänst har en chans att övervaka dem alla. Nästa Parisattack kan ske var som helst.
Befolkningarna i väst står utan skydd eftersom våra politiker i sin multikulturella arrogans negligerat hoten mot vår civilisations grundläggande värden om pluralism, yttrandefrihet och demokrati. Islamisterna har vunnit stora globala framgångar under Obamas tid i Vita huset. Frågan är om vi kan stoppa dem eller om väst kommer att bli mer som Mellanöstern med dagliga bomber, blodbad och massmord.

Rulla till toppen