Bjereld (S): Väljarna glömmer i jul

Många lever uppenbarligen fortfarande i sin isolerade bubbla svävande på utopiska breddgrader, och tror att det som hänt under 2015 inte kommer att få effekter under 2016 och fram till riksdagsvalet 2018.
När den socialdemokratiskt aktive statsvetaren Ulf Bjereld ska ge sin syn på Socialdemokraternas fallande stöd i opinionen med anledning av den kaosartade migrationspolitiken, säger han till SvD:

– Jag tror att nu när de här migrationspolitiska åtgärderna är vidtagna behövs inte den retoriken lika mycket som den behövdes när de skulle röstas igenom. Dessutom är det jul nu vilket man inte ska glömma bort i sammanhanget. Det är en tid att tala om generositet och att inkludera. Om det är varaktigt är för tidigt att säga.
Det faktum att antalet människor som söker asyl i Sverige minskat den senaste tiden gör att regeringen vill blicka framåt och titta på andra politiska frågor, menar Bjereld.

Man kan bara skratta åt denna groteska naivitet byggd på ett sanslöst önsketänkande. Som om julskinkan skulle trolla bort att hundratusentals nyanlända saknar bostad, arbete och allt som ett ordnat liv representerar. Hittills har det bara handlat om att tillfälligt ordna tak över huvudet. Efter helgerna börjar den betydligt mycket svårare, för att inte säga omöjliga, uppgiften att introducera denna gigantiska mängd människor i det svenska samhället.
Om statsminister Löfven tyckte 2015 varit tufft, kan han räkna med att det blir sjufalt värre efter nyår.
Bjereld har nämligen fullständigt fel. Väljarna kommer inte att kunna glömma den förda migrationspolitikens kollaps. Ingen kommer att undgå att den istället sprider sig till ständigt nya samhällssektorer under 2016.
Det kommer bli ett chockartat uppvaknande för Ulf Bjereld och alla andra som fortfarande lever i utopiernas värld.

Rulla till toppen