Tre exempel på politisk oduglighet i tiden

Medan Folkpartiet diskuterar vad de ska heta, håller landet på att sjunka ner i kaos. Det säger något om bristande krisinsikt inom den politiska klassen. Jag vill bara ge tre exempel på hur illa det är ställt, så att de som senare kommer att hävda att ingen förstod magnituden av krisen kan motbevisas. För det vet vi redan nu: det kommer att gå fruktansvärt illa med svenska samhällsbygget med den politik som en stor majoritet i riksdagen står bakom.
Danmark: Sverige får ligga som man bäddat
När S-MP-regeringen nu plötsligt inför gränskontroller, därtill kräver att Danmark ska göra det, svarar danska regeringen, Ingen hjälp från Danmark:

— Det låter ju vackert när Sverige först bjuder in alla världens flyktingar, men när systemet sedan brakar samman vill de skjuta ansvaret vidare, säger Marcus Knuth från regeringspartiet Venstre.

Här är förklaringen till att tusentals migranter kommer till Sverige varje dag. Ingen hjälper Sverige att få stopp på folkvandringen. Utifrån sett är det helt rätt. Har svenska politiker högljutt och självgott skrikit ut att vi kan vara hela världens socialkontor, borde de också få stå för konsekvenserna av sin galenskap. Tyvärr är det ju inte dessa politiker som får betala. De gömmer sig bakom säkerheten i riksdagshuset. Det är svenska folket, och i synnerhet de minst bemedlade, som får ta smällarna för vansinnigt utopiskt lyckotänkande.
Klyftorna och utanförskap växer explosionsartat
Statsvetaren Anders Persson från Landskrona — som tagit emot fler migranter än de flesta, och ligger före övriga landet i “utvecklingen” — ställer en högst avgörande fråga på Brännpunkt i SvD, Sverige måste kunna säga nej till flyktingar:

Ingen politiker kan idag svara på vad en arbetslös 20-åring med utländsk bakgrund och ofullständiga betyg ska göra med sitt liv. Som världsekonomin ser ut idag finns all anledning att tro att utanförskapet först kommer att fördjupas för att sedan bli bestående med svåra sociala konsekvenser som följd.

Det är här hyckleriet blir som värst i samhällsdebatten. Politikerna talar om att skaffa jobb åt nyanlända, men man har misslyckats med detta i 30 år och därför vill man öppna landet för ytterligare flera hundra tusen personer som kommer att gå in i livslång arbetslöshet och bidragsberoende. Och vad händer när de börjar anklaga Sverige för att inte ha ordnat livets goda som man lovat?
Mediernas myter om välutbildade migranter
Till på köpet ljuger massmedia systematiskt om utbildningsnivån som de nyanlända har. Tino Sanandaji avslöjar myterna med lång rad fakta:

Eftergymnasial utbildning är inte detsamma som “akademisk” utbildning. Ett halvårs svetsarutbildning, frisörpraktik, koranskola eller mekanikträning i Syriska armén räknas också som “eftergymnsial” utbildning så länge den är efter gymnasiet. Aftonbladet har liksom SVT fifflat genom att omdefiniera “akademiker”.

Problemet är att medierna om och om igen publicerar dessa faktafel medvetet. Av ideologiska skäl ägnar sig redaktionerna åt att försöka hjärntvätta svenska folket, så att de ska tycka “rätt” i migrationsfrågan. Detta är inget annat än fascistiska diktaturmetoder. Medierna försök genomföra något av en statskupp mot demokratin och medborgarnas fria val. När folket tycker “fel” ska de luras att ändra uppfattning.
Politikerna dansar lydigt efter mediernas pipa. Men detta sätt att låta medierna försöka dupera befolkningar har, tack och lov, alltid visat sig misslyckat i det långa loppet. Sovjetunionen manipulerade systematiskt nyheter men kunde inte hålla befolkningarna i schack, ingen trodde på det som skrevs i medierna och till slut rasade systemet i Moskva samman. Svenska medier kommer att gå samma öde till mötes om de fortsätter att agera propagandister istället för journalister.

Rulla till toppen