S-MP-regeringen erkänner sin oduglighet

Plötsligt händer det! Regeringen slår till på bromsen i migrationsmottagandet. Det man till helt nyligen kallade rasism, främlingsfientlighet och okänsligt människoförakt är det man nu själv vill genomföra: Regeringen föreslår åtgärder för att skapa andrum för svenskt flyktingmottagande.
Vad säger det om Socialdemokratin och Miljöpartiet? Att man är odugliga på att regera landet i de orostider som nu råder.
Den här bloggen och andra har sedan länge sagt att de vidöppna gränserna kommer att leda till systemsammanbrott för svensk välfärdspolitik. Men det har bemötts med ovilja att ens ta ordet ”volymer” i sin mun eftersom man påstått att det är allt det som ovan nämnts.
Nu tvingas man — av verkligheten — inse att kritikerna hade rätt.
Skälet till att så många söker sig till just Sverige beror på att makthavarna spridit ut att alla som vill är välkomna. Signalpolitiken har varit tydlig. Danmark har rätt när man säger att Sverige får ligga som man bäddat. Den groteska utopism och världsfrånvända idealism som dominerat flertalet partier och medier i ett halvår har skapat alla de problem som landet nu står inför. Något man borde insett från början.
Regeringen borde avgå. Den har tydligare än någonsin visat att man inte är förmögen att regera utifrån sunda och förnuftiga analyser av samhällsutvecklingen i landet och i vår omvärld.

Rulla till toppen