Finansministern: svenska folket underbeskattat

I Svenska Dagbladet skriver Joel Dahlberg, Vem tar notan, Magdalena Andersson?

Finansminister Magdalena Andersson vill ha en extra skatt på bankerna. Orsaken är att banksektorn är ”underbeskattad”. Det enda hon kan mena är att svenska folket är underbeskattat. (…)
Man borde kunna kräva att en finansminister, som påstår sig vilja höja skatten för banker, kan visa att det faktiskt blir aktieägarna och inte kunderna som betalar. Det har Magdalena Andersson inte kunnat visa och det lär hon heller inte kunna göra innan lagen ska träda i kraft.

Socialdemokraternas traditionella syn gör sig påmind: skatter ska alltid höjas. Under Per Albin Hanssons tid hade Sverige lägre skattetryck än USA. Sedan har man ständigt höjt skatterna till världens högsta. Är det något S står för är det att med tvång sno åt sig arbetstagarnas lön för mödan av hårt arbete.

Rulla till toppen