Jimmie Åkesson fördömer våld och bränder

I Facebook har Jimmie Åkesson kommenterat senaste veckornas upptrappade motsättningar, och till skillnad från exempelvis Karin Pettersson på Aftonbladet riktar han sig inte bara till politiska motståndare utan de som förmodligen anser sig stå på Åkessons sida:

Debatten skruvas upp några steg för varje dag, av såväl media som obalanserade debattörer i olika läger. Skolmorden i Trollhättan är den hittills mest förfärande händelsen, men i kombination med bränder på asylboenden och nu i dagarna en rad attacker mot SD-politikers hem, träder en synnerligen obehaglig helhetsbild fram. Vi är många som med rätta känner stark oro. Och sorg.
Ja, mycket i vårt land är alldeles galet. Ja, jag skriver under på att det är på väg att gå åt pipan. Jag förstår att frustrationen är påtaglig. Men: Vad tror man sig uppnå genom att sätta eld på byggnader och riskera oskyldiga människors liv? Vad anser man sig vinna på att använda ett språkbruk som ytterligare förråar debatten? Vad blir bättre av att hota och bruka våld mot meningsmotståndare? Sanningen är, att ni som ägnar er åt detta inte uppnår någonting. Men ni förstör. Ni förstör samhället. Ni attackerar samhället på djupet. Begriper ni inte det? Är ni så självupptagna att ni inte är kapabla att se det ni gör i ett större sammanhang?

Jimmie Åkessons ton bör få efterföljare. Tänk om Karin Pettersson och vänsterpolitiker i ansvarig ställning kunde göra samma avståndstagande från politiskt våld från vänster. När sådant våld avslöjats har vänsterpolitiker/journalister inte tagit avstånd. Tvärtom har man angripit de journalister som avslöjat vänsterns våld (Sveriges Radio-anställda attackerade exempelvis Janne Josefsson när han gjorde inslag i Uppdrag granskning om misshandel och vandalisering av bostäder utförd av vänsterexremister).
Se mer: Expressen, DN, SvD, Nyheter24,

Rulla till toppen