Vad ökar klyftorna, herr Ohly?

I SVT:s politiska fredagspanel nu på morgonen talade man om regeringsförklaringen som statsministern lämnade vid riksdagens öppnande i veckan. Då sa Lars Ohly följande:

— Vad vill Stefan Löfven med vårt land? Vad är de stora problemen och hur ska man angripa dem? När det gäller de sociala orättvisorna så kom han bara att skruva lite på olika kranar men han talade inte om vad han egentligen vill. Vi skulle behöva en social rättviseutredning som också hade till uppgift att lägga förslag på hur vi skulle kunna minska skillnaderna, för de har ökat katastrofalt i vårt land.

Men en uppenbar och förmodligen helt avgörande orsak till växande skillnader mellan folk i Sverige är ju migrationen. Det är så märkligt att opinionsbildande röster som Ohly talar med enorm energi mot en konsekvens av en politik man lika starkt ställer sig fullt bakom. Vi ser samma sak inom Socialdemokratin. De talade i opposition alltid om hur förskräckligt det var att socialbidragen (försörjningsstödet) ökar i alla kommuner. Men orsaken är dem som placerats i kommunen av Migrationsverket, de som kommer från andra länder. Men det mottagandet var samma socialdemokrater starkt för.
Politiker idag tar allt oftare avstånd från effekterna av den egna politiken.
Inte undra på att väljarkåren tappar förtroendet. Det minsta man kan begära är att politiker förstår och öppet erkänner vad konsekvenserna blir av den egna politiska agendan.
Man skulle kunna lita mer på Lars Ohly och politikerskrået om han sa att han som en följd av migrationen och mottagandet av stora grupper människor från andra delar av världen är glad och stolt över att klyftorna i Sverige därmed ökar och kommer att växa framöver. Då hade han i alla fall varit ärlig om realiteterna.

Rulla till toppen