S-budgeten skadlig för Sverige

Igår presenterade finansminister Magdalena Andersson (S) regeringens budget. Den är så dålig att hon själv beslutat lyfta ut viktiga sammanfattningar och sammanställningar som brukar finnas i statsbudgeten. Om jag ska summera S-budgeten i ett ord blir det: ”Skattehöjarchock”. Här är några andra korta kommentarer.
Blekinge Läns Tidning:

Den största nyheten blev att finansministern har strukit beräkningar som visar att åtta av tio hushåll får sämre privatekonomi av regeringens politik.

Per Gudmundson i Svenska Dagbladet:

Magdalena Andersson borde vara stolt i stället för att smussla. Även om vi andra förstås är kritiska är det ju faktiskt så här S-politik ser ut när den fungerar som tänkt: 8 av 10 hushåll får det sämre.

Saco-fackets ordförande Göran Arrius:

Jobbfientliga skattehöjningar för breda tjänstemannagrupper i budgeten.

Dagens Industri:

Regeringens budget är ett dokument utan tillväxtskapande åtgärder. Och utan någon trovärdig plan för hur fler jobb ska skapas.

Dagens Nyheter:

De flesta får mindre i plånboken av regeringens budget.

Näringslivsröster i SvD:

Toppekonomerna i näringslivet är överlag kraftigt kritiska till regeringens höstbudget. Skattehöjningarna anses hämma tillväxten och det görs för lite för adressera den befarade bostadsbubblan.

Bankekonomen Klas Eklund:

Bosatsning ”en droppe i havet”. Budgeten löser inga av de riktiga problemen på bostadsmarknaden.

Det mesta blir fel när de rödgröna tagit över statsfinanserna. Först nu märker man att Anders Borg inte längre är finansminister. Rationaliteten är borta. Inriktningen på nya jobb och tillväxt likaså. Istället är det straffskatt på det mesta och för de flesta som gäller. Högre skatt på ungas arbete och högre skatt på  enklare arbeten. Det känns nästan som att regeringen är sadistiskt lagd.

Rulla till toppen