Löfven, ta avstånd från extremistiska MR-dagarna!

I DN granskar Erik Helmerson program och talare vid de av regeringen finansierade Mänskliga rättighetsdagarna i Göteborg i november, Extremt är det nya normala:

Det skattefinansierade mötet om mänskliga rättigheter diskuterar om Charlie Hebdo var rasistisk. Det är ömkligt.

Vita män är som biologisk varelse i sig rasistiska, menar en inbjuden talare. Andra är grovt judehatiska. Naturligtvis bortförklaras islamistiska terrordåd mot tidningsredaktionen Charlie Hebdo med hänvisning till, som det heter i ett tema: “yttrandefrihetens rasistiska logik”.
Alltihop är en generalattack på den kristna, västerländska upplysningen som ger ursäkter för IS och deras islamistiska illdåd.
Om de politiska etablissemangen vill återvinna lite av det förtroende man förlorat på senare år, ska man genom Stefan Löfven, Anna Kinberg-Batra, Annie Lööf, Jan Björklund och Ebba Busch-Thor med kraft tar avstånd från dessa “MR-dagar”, och ser till att skattemedel inte får användas till detta arrangemang.
Om arrangemanget däremot får genomföras utan kommentar från etablissemangen har man givit Sverigedemokraterna rätt: de gamla eliterna bryr sig inte om svenska värderingar och välkomnar alla andra kulturyttringar utom våra egna.

Rulla till toppen