Labour: ta inte emot de som kommer över Medelhavet

Just nu pågår en direktsänd debatt i Sky News mellan de fyra kandidater som vill bli ny partiledare för Labour i Storbritannien. Första ämne är flyktingkrisen med hänvisning till mediernas exponering av dem som tar sig över Medelhavet och genom Östeuropa till norra Europa.
Frågan de får är hur många fler Storbritannien borde ta emot. Både den vänsteraktivistiske favoriten Jeremy Corbyn och den mer moderate Andy Burnham säger att man borde ta emot fler, men då inte de som tar sig över Medelhavet eller genom Ungern, utan från flyktinglägren på gränsen till Syrien i Turkiet och Libanon. De menar att detta skulle ge ett tydligt budskap om att man inte belönar dem som tar stora risker. Corbyn vill också göra mer på plats i flyktinglägren.
Det är faktiskt första gången jag hör en vettig argumentering från etablerade politiker. Labour låter sig inte missledas av mediernas exploatering av de som tar till så drastiska åtgärder att skrämmande många av dem dör och drunknar som följd av skrupellösa människosmugglares kriminella agerande.
Tänk om något etablerat parti i Sverige kunde tänka lite klarare och inte låta sig styras, ledas och manipuleras av medierna.

Rulla till toppen