Kvinna vräks för att ge plats åt migranter

När tiotusentals migranter ska få husrum har kommuner och myndigheter jagat alla tomma lokaler de kan komma över. Ingen upphandling sker, utan fastighetsägarna kan fakturera vad de vill. Men tomma lokaler börjar ta slut. Nu har kommuner börjat vräka hyresgäster för att få plats med alla nyanlända. Die Welt och Daily Telegraph rapporterar:

En kvinna i Tyskland vräks från lägenheten som varit hennes hem i 16 år för att kommunen vill göra plats för asylsökande . . . Sjuksköterskan Bettina Halbey, 51, har levt ensam i lägenheten i staden Nieheim sedan barnen flugit ut. Den 1 september fick hon brev om att hon skulle vräkas därför att byggnaden ska bli flyktingläger.
— Jag blev fullständigt överrumplad, säger Halbey till Die Welt. ”Jag kan inte beskriva hur kommunen behandlar mig.”

Så har då de praktiska effekterna av ”öppna era hjärtan”-politiken börjat göra sig påminda.

Rulla till toppen