Carly Fiorina slår Hillary Clinton

Enligt opinionsmätningar vann den tidigare vd:n för elektronikjätten Hewlett-Packard, Carly Fiorina, förra veckans debatt mellan republikanska presidentkandidater.
Nu visar det sig att hon skulle vinna också om hon ställdes mot demokraternas Hillary Clinton i kampen om Vita huset, rapporterar Washington Times i Carly Fiorina tops Hillary Clinton in head to head matchup:

Carly Fiorina leder över Hillary Clinton om de ställs mot varandra nästa höst, enligt mätning publicerad idag av Quinnipiac . . . Fiorina får 44 procent av rösterna mot 43 procent för Clinton.

Två kvinnor i slutkampen om det som kan vara världens viktigaste ämbete. Det vore väl slutsegern för identitetspolitiken där det yttre alltid räknas mångdubbelt högre än kunskap, erfarenhet och ledaregenskaper. Men eftersom den amerikanska valrörelsen är så demokratisk och öppen (det är väljarna som utser kandidater, tänk tanken att borgerliga väljare fick utse Alliansens statsministerkandidat inför 2018…) och så lång, gallras de som inte har det som krävs bort på vägen.
Därför skulle det vara något särskilt om detta skulle hända. Feminister skulle inte längre kunna säga att kvinnor inte har samma chans som män. Av den anledningen är det nästan så att man hoppas det inträffar.

Rulla till toppen