Terrorattack på tåg avvärjd

Svenska medier talar tyst om en världsnyhet: två amerikanska soldater på semester ingrep mot islamist med AK-47 och pistol som började skjuta på ett tåg på väg till Paris i fredags. De kommer idag att tilldelas medaljen ”Legion d’Honneur” av Frankrikes president Francois Hollande för att man räddat Frankrike från ett nytt blodbad i islamistiskt terrordåd.
Marockanen Ayoub El Khazzani, uppväxt i södra Spanien, var känd av säkerhetstjänsterna i Europa som jihadist. Ändå kunde han stiga på tåg från Amsterdam till Paris med flera skjutvapen och en väska full med ammunition. När terroristen började skjuta låste tågpersonalen in sig. Men han startade i fel vagn. Två soldater med erfarenhet från Afghanistan gav sig obeväpnade på marockanen och lyckades brotta ner honom. Med hjälp från andra passagerare hölls han i schack medan soldaterna tog hans vapen och började leta efter andra terrorister på tåget.
Utan deras ingripande kunde Frankrike haft ett nytt blodigt terrordåd med fler dödsoffer än på tidningsredaktionen för Charlie Hebdo.
Men svenska medier väljer att dölja att ett nytt islamistiskt terrordåd avvärjts. Det är en märklig nyhetsvärdering som skiljer sig från den fria och demokratiska delen av världen.

Rulla till toppen