Bernie Sanders förbi Hillary Clinton

Det har sagts att Hillary Clinton redan är klar som demokratiska partiets presidentkandidat. De som sagt så får tänka om. I en ny opinionsmätning i den viktiga delstaten New Hampshire visar att senator Bernie Sanders, som själv kallar sig ”socialist”, har tagit över ledningen.
Boston Herald rapporterar i Bernie Sanders surges ahead of Hillary Clinton in N.H:

Demokratiske kandidaten Bernie Sanders har spurtat förbi den långvarige favoriten Hillary Clinton i New Hampshire, en häpnadsväckande utveckling i en valrörelse som förut sågs som avgjord till förmån för den förre utrikesministern. Sanders leder med 44 procent mot 37 procent för Clinton bland demokratiska väljare. Det är första gången storfavoriten Clinton inte vunnit i en opinionsmätning inför 2016 års val.

Det är som om väljarna i alla västländer vänder etablissemanget ryggen för att stödja uppstickare som är mer färgstarka och kontroversiella. Är det ett tecken på att den förut alltid gällande tumregeln om att politiker som vill vinna ska söka sig till mitten, inte längre gäller? Blir intressant att se framöver.

Rulla till toppen