Säg nej till nytt grekiskt miljardregn

Nu har den grekiska regeringen till slut lagt fram ett bud till EU, ECB och IMF. Det finns många skäl att säga nej till det:
1) Kommer skattehöjningarna att ge några pengar till grekiska statskassan? Med den bedrövliga skattemoral grekerna har? Med de av korruption inkompetenta myndigheterna? Svaret är nej. Detta bud är lika mycket bluff som Greklands förfalskade ansökan om medlemskap i eurozonen.
2) Kommer vänsterextrema regeringen att skapa bättre villkor för företagande? I vilket land har en vänsterregering gjort annat än försvårat för företagare, som man regelmässigt anser är bovar?
Skillnaden mellan detta bud och det som Grekland sa nej till i folkomröstningen är att miljardregnet mer än femdubblas. Förut handlade det om nya lån på 7,2 miljarder euro. I det nya budet begär Grekland 53,5 miljarder euro (cirka 500 miljarder kronor).
Inget talar för att någonting kommer att ha ändrats när även detta miljardregn är slut. Då kommer alltihop att återupprepas igen. Och igen. Och igen.
Nej, sluta hålla den ohållbara situationen under armarna till groteskt stora kostnader. Grekland måste lämna euron för att dramatiskt kunna devalvera valutan och börja om från början.

Rulla till toppen