Åkesson: Vi kommer att bli största parti

I Almedalen är det Sverigedemokraternas och Jimmie Åkessons dag. I sitt tal berättade han att andra skrattade när SD sa att de skulle komma in i riksdagen 2010. Många skrattade när Åkesson sa att man skulle bli tredje största parti 2014. Nu lovade Åkesson att Sverigedemokraterna kommer att bli Sveriges största parti.
Efter applåder tillade han: ”Är det någon som skrattar nu?”
Efter de finska och danska valen känner han att antietablissemangspartier har vinden i ryggen. Opinionsmätningar i Sverige indikerar också att SD stadigt närmar sig S och M som ligger runt 25 procent. I en mätning i juni får SD 22,1 procent.
Jag tror att SD mycket väl i opinionsmätningar kan gå om och bli störst.
Om de uppnår den positionen i riksdagsval är en annan sak. Det beror på om de andra partierna inser att deras nuvarande strategi har havererat och saknar förtroende av svenska folket. Om man fortsätter att stoppa huvudet i sanden, kan Åkesson få rätt.
Jag hoppas övriga partier vaknar och börjar diskutera verkligheten utan skygglappar och formulerar intellektuellt hederliga strategier istället för glåpord, bortförklaringar och halvsanningar. Ebba Busch Thor inger än så länge ett litet hopp. Om vi får en öppen och saklig diskussion i nästa valrörelse är det inte alls säkert att Åkesson kan infria sitt löfte.

Rulla till toppen