Nej, nej, nej gå inte på Tsipras nya påhitt

Det ryktas att vänsterextreme premiärministern Alexis Tsipras ska resa till Bryssel ikväll för att göra upp om en tvåårig period med nytt miljardregn från EU.

Detta är ren idioti. Ingenting som Grekland får handlar om lån, det är rena bidrag. Grekland har i ett årtionde levt på ”lån” men de har använts för konsumtion och man har aldrig haft avsikt att betala tillbaka.

Man vill naturligtvis fortsätta bli försörjd av Nordeuropas skattebetalare.

Så kan det inte fortsätta. Grekland måste ta sitt ansvar. Man måste höja pensionsåldern från 42 år till 67. Något som Tsipras vägrar gå med på. Man måste skapa balans mellan utgifter och inkomster i staten.

Så länge Grekland inte inser att allt är deras eget fel, måste EU stoppa varje utbetalning av nya ”lån”. Först när landet förstått att EU inte handlar om att försörja greker, kan man diskutera lösningar för framtiden.

Rulla till toppen