Varumärkesexpert: Sponsorerna måste agera mot FIFA

Till NBC säger David Melancon (en värdsledande varumärkesexpert som varit kommunikationschef för Visa och chef för varumärkesbyrå med kunder som Microsoft, Coca-Cola, Intel and Unilever) att de internationella bolag som sponsrar fotbollen måste agera mot FIFA. Det är nu, efter USA:s åtal, gripanden och husransakningar rena giftet att ha goda relationer med FIFA.

— Men sponsorerna måste agera försiktigt. De ska inte bryta rakt av, utan på ett sådant sätt att de fortsätter stödja sporten, evenemangen och fansen men inte stödjer denna korrupta organisation. Låt oss vara ärliga: detta är en kriminell maffiaorganisation som utnyttjar fotbollen för att tjäna pengar, säger Melancon.

Ja, det är dags för Adidas, Visa, Hyundai, KIA, Coca Cola och andra huvudsponsorer att ringa Sepp och kräva hans omedelbara avgång. Om de inte gör det kommer de att framstå som medlöpare till svindleriet och den PR de betalar för förvandlas till motsatsen.
Det är dags för ärliga pengar att krossa de oärliga.
UPPDATERING 28/5, kl 8.10:
CNN rapporterar, Visa warns FIFA: Clean up your act now or else, att flera av huvudsponsorerna under natten utfärdat krav på FIFA. Kreditkortföretaget Visa säger i ett pressmeddelande: ”Det är viktigt att FIFA gör förändringar nu. Om FIFA inte gör det, har vi informerat dem att vi kommer att ompröva vårt sponsorskap.”
Detta kanske kan få de asiatiska länderna att tänka om, även om de i natt uttalat sitt fulla stöd för Sepp Blatter och FIFA.

Rulla till toppen