Skrattretande om Skavlan

Kultureliten har gått i taket över att Sverigedemokraten Jimmie Åkesson får vara med i mysprogrammet “Skavlan” i SVT. Inte minst på Dagens Nyheter är man mäkta upprörd. DN-medarbetaren Croneman skriver:

Det väckte hätsk debatt långt in i tv-huset, vem är det som använder sig av vem i det här fallet? Låter sig SVT utnyttjas i politiska syften? …Och de politiska effekterna och de politiska konsekvenserna…? Vem tar ansvar för dem? Måste någon göra det? …
Frågan har som sagt varit glödhet i huset på Gärdet och diskuterats långt upp på vd-nivå. Det har ryktats om avhopp och djupa motsättningar inom Skavlans egen redaktion … SVT balanserar på farligt slak lina.

Det är komiskt att se journalist- och kultureliten upprörd över detta. De har inte knystat om att det är politisk propaganda när socialdemokrat efter socialdemokrat gästat programmet och fått sitta och le och lisma med publiken. Bilden ovan visar när S-ledaren Stefan Löfven satt och skrattade hos Skavlan. Då var det inga som helst problem att låta politiker “utnyttja” SVT. Men när något från ett parti dessa eliter inte gillar, då blir politikermedverkan ett allvarligt världsproblem. Den enda ärliga positionen är att kräva politikerförbud mot medverkan i “mysprogram” eller, vilket verkar mer rimligt, acceptera att politiker deltar och då måste alla folkvalda kunna delta på samma villkor.
Hur obalanserade, partiska och ologiska får dessa kollektiv bli innan de helt tappar trovärdigheten?

Rulla till toppen