Hillary Clintons stjärna dalar

Hittills har ”alla” räknat med att demokratiska partiet ska nominera förre utrikesministern Hillary Clinton som sin presidentkandidat i valet 2016. Men hennes stjärna har börjat dala betänkligt. Hon är inblandad i flera skandaler som ännu kanske inte fäller henne, men som gör henne mindre attraktiv.
Clinton får kritik för att ha tagit emot utländska donationer till familjens stiftelse. Nyhetsbyrån McClatchy rapporterar i A Clinton candidacy is weakened by string of revelations:

Fyrtio procent av större donatorer över de senaste tio åren till Clinton-stiftelsen är baserade i utlandet.

Det har också avslöjats att Hillary Clinton som utrikesminister använde privata, hemliga mejlkonton i arbetet, vilket är förbjudet och något som hon själv anklagat Bush-administrationen för att göra.
Nyhetsbyrån sammanfattar:

Hillary Clinton är plötsligt en svagare presidentkandidat. Medan hon fortsätter vara en stor favorit att vinna demokraternas nominering, är hon mer sårbar för utmanare inom partiet. Och mer illavarslande är att en väljarkår som redan känner stor misstro mot politiken får belägg för att strunta i den politiska processen.

Att skandalen håller på att växa till något stort framgår av att Hillary Clinton flyr undan från att svara på frågor, rapporterar Business Insider:

Hillary Clinton meddelar att hon inte kommer att svara på några frågor under seminariet som ska hedra god journalistik.

Hon är så pressad att hon på Twitter sagt att hon vill publicera de hemliga mejl hon skickade som utrikesminister. Men National Journal skriver om utspelet:

Om hon vill att vi ska se hennes mejl, varför skapade hon hemliga mejlkonton lagrade på en undangömd server registrerad i hennes hem? Om hon vill att vi ska se hennes mejl, varför gav hon inte UD alla mejl snarare en själv-censurerad och utvald del av korrespondensen?

Frågan är hur stora dessa skandaler kommer att bli, och om den kan rubba hennes hittills så självklara väg till att bli det demokratiska partiets presidentkandidat.

Rulla till toppen