TV4: inte radikaliserad, hatar bara judar

Svenska mediers rapportering om extremistisk islamism avslöjar en sorts sympati för dem snarare än avståndstagande. I TV4 heter det nu på morgonen att terroristen bakom helgens attentat i Köpenhamn ”framstår mer som vilsen än radikaliserad … det finns inga tecken på att han skulle tillhöra någon extrem religiös grupp eller att han skulle ha radikaliserats på något sätt. Klasskamrater har i och för sig sagt att han hatar judar men det finns än så länge inga direkt kopplingar till radikal islamistisk miljö.”
För TV4 tycks det vara normalt att hata judar. Dessutom rapporterar danska Ekstra Bladet att gärningsmannen radikaliserades i fängelset, något som tycks vara ett känt problem i Danmark.
Mona Sahlin talar i TV4-studion länge och väl om att ”rehabilitera” terrorister som om de vore harmlösa alkoholister som man ska tycka synd om.
Och i SVT förmedlar man terrorgruppen IS propaganda genom att göra de associationer som terroristerna vill. SVT lyfter fram att IS använder samma orangefärgade dräkter som USA för fångar. SVT använder tid i rapporter om bestialiska halshuggningar i Libyen för att dra paralleller till USA. Det är som på beställning av IS.
Det är helt uppenbart att den psykologiska krigföring som islamistiska extremister riktar mot väst fungerar mycket väl mot Sverige och svenska medier. De sväljer allt. Man väljer terroristernas perspektiv i rapporteringen.
Sverige har uppenbarligen ingen som helst beredskap att hantera dessa extremister utan faller i fällan att ge deras perspektiv snarare än att stå upp mot galenskapen.

Rulla till toppen