Svensk politik vid vägskäl

I Metro publiceras YouGov-mätning där Sverigedemokraterna får 19 procent. I förvirrade kommentarer försöker man förklara denna ökning med utspel från KD och FP. Att de talar om integration och migration skulle automatiskt gynna SD. Sådant snack är vansinnigt obegåvat.
Ökningen har rimligen mer att göra med det besinningslösa våld som muslimska extremister utövade i Paris för en månad sedan. Och det faktum att Europol erkänt att de extremister som efter träning återvänder från Syrien och övriga Mellanöstern nu är så många att polisen omöjligen kan övervaka dem alla. De etablerade partierna blundar och stoppar huvudet i sanden. Bara Sverigedemokraterna talar om problemet och vill göra något åt det.
Man kan ha hur många invändningar mot SD:s politik man vill, men man kan inte förneka att de ser problemen. De etablerade partierna gör det inte. De har inga svar, inga funderingar, inga tankar. Bara torra, stela, föråldrade plattityder utan innehåll och mening.
Om det fortsätter så här kommer SD att växa sig än starkare.
Jag undrar hur långt de etablerade partierna tänker låta ämnet glida dem ur händerna innan man vaknar och gör något som är mer än pliktskyldigt mummel.
Det är pinsamt att se den monstruösa passivitet som kännetecknar så många partier. Om de inte tar itu med den kommer den att sprida sig och prägla partiernas image som helhet. Ingenting är viktigare än att fler finns med på banan än Sverigedemokraterna. Våga debattera! Våga tänka nytt! Våga erkänna problemen! Våga göra något åt dem!

Rulla till toppen