MP: Margot Wallström är inkompetent

Medierna har dåligt bevakat hur väl de två regeringspartierna S och MP samarbetar. Istället är man något av en hejarklack, inte minst till utrikesminister Margot Wallström (S).
Men Wallström har kritiker inom tvåpartiregeringens krets. I nya numret av magasinet Neo intervjuas Miljöpartiets försvars- och säkerhetspolitiske talesperson, Annika Nordgren Christensen (MP): Sverige blir en parodi.
Och hon riktar svidande kritik mot Wallström som utrikesminister. Särskilt när det gäller Wallströms uttalanden om Ryssland och Putin. Wallström sa i höstas att “svenskar på allvar är rädda för Ryssland, för vad de ska ta sig till” och hon anser att Putin “är förutsägbar och oberäknelig”.
Annika Nordgren Christensen skrev efter det uttalandet att Wallström därmed underkänner Sveriges underrättelsetjänst och UD. Till Neo säger hon:

— Hon har lyssnat dåligt och inte följt med de senaste åren. Kremls agerande är både rationellt och fullt logiskt utifrån de intressen man anser sig ha.
— Med tanke på vilken otroligt bra kunskap Sverige har vad gäller Ryssland är det en mycket konstig signal från Wallströms sida. Det är helt kontraproduktivt att säga att svenskarna är räddare än någonsin för Ryssland. I Kreml kan man dunka sig själva i ryggen för vilken bra informationsoperation man har genomfört när Sveriges utrikesminister inte förstår vad de är ute efter. Jag skulle säga att det är förödande.

Det här är mycket hårda ord: utrikesministern är svårt okunnig och agerar kontraproduktivt, det vill säga går i Putins ledband. Wallström är helt enkelt inkompetent.
Och detta sagt av en rödgrön kollega i riksdagen.
Man kan undra när Wallström någonsin ska utsättas för samma gransking som tidigare utrikesministrar. Det säger något om medieklimatet när MP-politiker är mer kritiska mot regeringens statsråd än svenska journalister.

Rulla till toppen