Succé för Eastwoods ‘American sniper’

När SVT och TV4 recenserade Clint Eastwoods senaste drama om verklig prickskytt i flottans specialförband var tonen nedlåtande. Eastwood ”problematiserade” inte krig utan skildrar verkligheten utifrån soldaternas perspektiv. Att publiken däremot längtar efter filmer som inte tyngs av vänsterideologiska propaganda är uppenbart. ”American sniper” är en dundersuccé i USA: rekordpublik första veckan för ett drama och historiens bästa biljettförsäljning för en biopremiär i januari.
Men vad skriver medierna om? Jo, att Eastwood i en scen använt en docka istället för en riktig bäbis. Aftonbladet ”hånar” filmen för dessa sekunder.
Medierna ogillar filmer som inte skuldbelägger västvärldens insatser i krig och inte sympatiser med antivästliga våldsverkare. Dessa är ju alltid offer för den onda västvärlden och tar till våld i självförsvar. Att det man försvarar råkar vara förtryck, inte minst av kvinnor, hör naturligtvis inte till den ”intellektuella” vänsterns problemanalyser.
Frågan är, som Free Beacon frågar, om filmindustrin lär av Eastwoods framgångar och producerar fler biofilmer utan vänsterfloskler.
Se mer: Why Does Hollywood Ignore the ‘American Sniper’ Audience?

Rulla till toppen