Löfven rasar i förtroendemätning

Medierna vinklar hårt till förmån för socialdemokraterna. Novus mätning beskrivs som att ”Löven har högsta förtroendet” i DN, SvD, Aftonbladet och Expressen.
Sanningen är att Stefan Löfven har tappat stor del av svenska folkets förtroende: i våras hade 44 procent förtroende för honom, nu är det 33 procent. Han har tappat en fjärdedel av dem som hade förtroende för honom. Ett ras på 13 procentenheter. Frågan är om inte det är en historiskt snabb förbrukning av förtroendekapital.
Samtidigt har Annie Lööf ökat sitt förtroende, från 12 till 30 procent. Det är tre gånger större än väljarunderlaget för hennes parti, jämfört med Löfven som ligger jämsides med sitt väljarunderlag. Frågan är vilken av dessa personer som har störst personligt förtroende i förhållande till det politiska landskapet…
Anna Kinberg Batra, som knappt var nominerad när mätningen utfördes har förtroende hos 28 procent.
Snacka om att nyhetsjournalisterna utgör en intim del av den socialdemokratiska valkampanjen.

Rulla till toppen