S arrogans får konsekvenser

Det är djupt allvarligt att Socialdemokratin nu driver Sverige in i kaos genom att agera som om man var ett stort och dominerande parti när man inte är det. Man lever i det förgångna och låter nostalgi styra tanken. Det gör att S agerar arrogant och tror att man kan köra över Allianspartierna och tvinga dem att dansa efter deras pipa.
En anledning till det arroganta uppträdandet är att det inte finns några svenska medier som kritiskt granskar den sittande regeringen. Medierna är istället megafoner för S, som Svenska Dagbladet som ger det socialdemokratiska perspektivet på krisen för pensionsgruppen.
Det är absurt att vi inte har några medier som står fria från socialdemokratiskt inflytande.
Självklart var det rätt av Allianspartierna att igår lämna mötet med den 20 år gamla pensionsgruppen eftersom S tagit med sig en oinbjuden gäst vars närvaro man inte förankrat hos de övriga fyra partierna. Så beter man sig inte i ett samarbete över blockgränsen som bygger på ömsesidig respekt och förtroende.
Lyssna på de orden, S-ministrar: ömsesidig respekt!
Hade S-ledningen varit smarta istället för dumdryga, hade de inte haft med sig MP i släptåg till det första mötet efter valet. Istället hade man på dagordningen haft en punkt om att bjuda in ett sjätte parti till samarbetet. Då hade man med respekt för övriga kunnat diskutera frågan. Men nej, S agerar som att man har 51 procent av folket bakom sig när man bara har 30.
Ska S kunna åstadkomma någonting alls, måste man mentalt ta in att man är ett parti som alla andra. Man kan inte avgöra någonting på egen hand i riksdagen. Man måste ha inte ett, inte två utan minst tre andra partiers stöd för att nå majoritet. Eller som i pensionsgruppen, göra upp med de fyra Allianspartierna.
Hur länge ska det dröja innan detta sjunker in hos S-företrädarna?

Rulla till toppen