Obama sänder nya trupper till Irak

De valkampanjer Barack Obama genomfört byggde på hopp och förnyelse. När denna naivitet mött verkligheten har löftena visat sig vara tomma förhoppningar utan förankring i den bistra verkligheten. Nu krossas ytterligare ett vallöften som gav honom segern, det om att Amerika ska lämna Irak.
I natt rapporterade CNN att presidenten beordrat 1500 soldater till Irak, Obama sends 1,500 troops to Iraq:

Obama tog beslutet att fördubbla antalet rådgivare efter en begäran från Iraks regering och nye premiärministern Haidar al-Abadi. Uppdraget är nödvändigt därför att Iraks trupper hittills misslyckats i mötet med terrorgruppen IS men nu har hårdnat i viljan att återta initiativet.
— Vi åker dit på begäran av Iraks regering. Vi är önskade där, säger admiral John Kirby till CNN.

Det är det senaste exemplet på att Obama fullföljer George W Bushs politik. Obama lovade att stänga Guantanamo, men väl vid makten upptäckte han att det finns terrorister som varken kan åtalas eller återsändas till sina hemländer. Och flera av dem som släppts fria har återvänt till aktiv tjänst i terrorismens namn. Obama vet det. Han har från ett annat fångläger, Camp Bucca, släppt fri ledaren för IS i Syrien. Tampa Bay Times rapporterar, Obama set ISIS leader free in 2009:

— Ledaren för detta band av vildar är en viss Abu Bakr al Baghdadi, den nye Osama Bin Laden, säger Jeanine Pirro. ”En man som Obama släppte fri 2009 och som sedan startade IS. Och när Baghdadi lämnade Camp Bucca, där de värsta terroristerna i Irak fängslats, sa han till sina amerikanska fångvaktare, ’Vi ses i New York’.”

Man kan önska att vi slapp islamistisk terror, men man kan inte låtsas som om den inte finns. Verkligheten går inte att drömma sig bort ifrån. Obama har den hårda vägen fått lära sig det som president.

Rulla till toppen