Ny baksmälla för rödgröna

Efter att ha erövrat regeringsmakten brukar partier och partiledare kunna surfa på en vinnarvåg. Inte så denna gång. I och för sig vann ju inte de rödgröna valet. De gick tillsammans fram hela 0,1 procentenheter.
Ett nytt tecken på att väljarna inte övertygats om att det var rätt att byta regering framgår i ny DN/Ipsos mätning av partiledarnas förtroende. Alla ledare inom Alliansen går framåt. Allra mest Annie Lööf som fick sitt genombrott i valrörelsen. Alla rödgröna partiledare backar. Utslaget gör den historiskt svaga regeringen ännu svagare.
Så här många har stort/mycket stort förtroende för respektive partiledare (oktober jämfört med juni):
Fredrik Reinfeldt (M) 58 procent (+9)
Stefan Löfven (S) 45 procent (-1)
Gustav Fridolin (MP) 36 procent (-3)
Annie Lööf (C) 33 procent (+15)
Jan Björklund (FP) 28 procent (+2)
Göran Hägglund (KD) 28 procent (+2)
Jonas Sjöstedt (V) 24 procent (-4)
Åsa Romson (MP) 22 procent (-1)
Jimmie Åkesson (SD) 17 procent (+5)

Rulla till toppen