Tippar valresultatet

Det är intressant att höra de olika medieredaktionernas rapporter från vallokalerna. De träffar många som inte bestämt sig förrän de tog sig till vallokalen eller i valbåset. Det betyder att opinionsmätningarna mycket väl kan ha fel (de kunde ju rimligen inte för ett antal dagar sedan veta vad människor tänker idag).
Mitt tips ser ut så här (procent):

M 23,4
C 6,9
FP 7,1
KD 5,8
S 28,7
V 6,7
MP 7,6
SD 9,9
FI 2,4
.

Jag håller alltså fast vid min prognos från början av september: Alliansen blir störst med 43,2 procent mot 43,0 för S-V-MP. Ett sådant valresultat betyder att det parlamentariska läget är detsamma som före valet. Fredrik Reinfeldt kan regera vidare. Det är bäst för Sverige.
Alternativet är oroande. Det skulle verkligen bli en rödgrön röra, där de tre partierna ska komma överens och sedan få SD att inte rösta emot i riksdagen. Det skulle inte bli bra för Sverige.

Rulla till toppen