Polisen eller pöbeln – vem ska regera gatorna?

I eftermiddag är jag med i radiodebatt. P1 Direkt börjar kl 16.03 och har temat Vem litar på polisen? Jag skulle, som framgår ovan, satt en annan rubrik.
Min utgångspunkt är en annan än vänsteraktivisterna, som älskar att klaga på polisen och ständigt utmåla sig som offer för polisvåld.
Vad skulle hända om polisen inte försökte upprätthålla lag och ordning? Om polisen drog sig tillbaka och agerade åskådare?
Tänk på det en stund.
Men självklart kan en svår verksamhet, som att operativt förhindra sammandrabbningar mellan olika aggressiva grupperingar, förbättras och utvecklas. Om jag får tid ska jag ta upp en idé som vi diskuterade när jag jobbade på Timbro och som domaren Krister Thelin utvecklade i sin bok Sverige som rättstat.
Debatten äger rum på Kulturhuset i Stockholm inför publik, så alla är välkomna att följa debatten på plats.

Rulla till toppen