Löfven en ny Juholt?

Under de intensiva slutveckorna av valrörelsen har Stefan Löfven (S) gjort många misstag. Igår kväll gjorde han den kanske värsta av alla, under TV4-debatt knuffade han undan Annie Lööf (C) som ville överlämna en statlig utredning om energiproduktionen.
Löfvens knuff har blivit en stor snackis under natten, rapporterar SVT.
Ett misstag av Löfven, säger retorikforskare och statsvetare till Expressen.
Stefan Löven börjar likna Håkan Juholt med den bredd på misstagen som han nu begår under hård press. Men att det är pressat nu är ingen ursäkt. Vill man bli statsminister måste man tåla stress. Mycket stress.
Här är några av Löfvens tabbar:

  • Kunde inte sitt eget förslag om a-kassa
  • Ville inte lyfta ja- eller nej-skylt om kärnkraften
  • Löfvens Facebook-inlägg om Gaza raderades efter vänsterkritik
  • Använde nedsättande ord om romer

Dessutom är det så att Stefan Löfven begått många politiska misstag före intensivskedet. Barometern listade dem i juni: Nio misstag av Löfven.
Naturligtvis är vi alla människor som begår misstag, men på samma sätt som Håkan Juholts misstag blev så många att han blev en belastning börjar nu Stefan Löfven samla på sig så många misstag att man börjar undra när måttet är rågat.

Rulla till toppen